pirmdiena, 2011. gada 17. oktobris

Medus cālis/*Honey chicken

Šoreiz pārmaiņas pēc uzrakstīšu kādu recepti! Es mājās gatavoju daudz un bieži, bet kaut kā reti sanāk padalīties arī šeit ar savām lieliskajām receptēm, jo slinkums katru dienu fotografēt savas vakariņas :)

Par medus cāli runājot, es jau pietiekami ilgi meklēju ideālo recepti. Esmu izmēģinājusi jau vairākas un arī par šo nevaru teikt, ka tā būtu perfekta... Bet par šo rakstu tāpēc, ka tā ir atšķirīga no vairuma internetā un žurnālos atrodamajām!

Ar ko tā atšķiras? Pirmkārt, mērcei netiek pievienots kečups. Un otrkārt, vistas marināde ir sarežģītāka nekā vienkārši sojas mērce + kartupeļu ciete! Man garšoja, tāpēc gribu padalīties ar recepti arī ar jums!


Sastāvdaļas:
3 vidēja izmēra vistas filejas
Eļļa
Marinādei:
4 ē.k kartupeļu ciete
¼ glāze milti
1 tējk. cepamais pulveris
½ glāze ūdens
½ tējk. sāls
1 ola
1 olas baltums
Mērcei:
Eļļa cepšanai
Ingvers (apmēram 2x2cm liels gabaliņš)
3-4 daiviņas ķiploks
1 tējk sāls
3 ē.k medus
1 tējk. rīsu vīna etiķis
½ glāze ūdens
1 tējk. kartupeļu ciete (sajaukta ar 1 tējk. ūdens)
Sezama sēklas

Lielā bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Noliek malā un ļauj ievilkties vismaz 30 min. Pa to laiku sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Pievieno vistu marinādei un ļauj nedaudz savilkties.
Katliņā uzkarsē eļļu un vāra vistas gabaliņus apmēram 2 minūtes vai kamēr tie kļūst tādi zeltaini brūni. Ņem ārā un nosusina lieko eļļu uz papīra dvieļiem. (Visus vistas gabaliņus nevāra reizē, tos sadala pa porcijām! Jo, ja visu vistu ieliks reizē, tā salips un sanāks viens milzīgs kunkulis! Man sanāca kādas 3-4 porcijas mazā katliņā.)
Tad gatavo mērci. Uz pannas eļļā apcep smalki sagrieztu ingveru un ķiploku. Pievieno sāli, medu, etiķi un ūdeni. Maisa, kamēr medus izkusis. Sajauc 1tējk. kartupeļu cieti ar 1tējk.ūdens. Pievieno mērcei un uz lēnas uguns vāra apmēram 2 minūtes.
Pievieno vistu mērcei, pārber ar sezama sēklām un gatavs! Pasniedz ar rīsiem!

Lai labi garšo!
Oriģinālā recepte atrodama šeit!


*Today I want to share with you one great recipe! I cook every a lot and every day, but very rarely I share my recipes here, because I’m too lazy to take my dinner pictures every day :)
When we talk about honey chicken I have to say I have tried several different recipes and never found the right one. This isn’t perfect as well, but I share it with you, because it’s different. How? It doesn’t have ketchup in the sauce and the batter is a little bit more difficult than simply soy sauce + corn starch! I liked this honey chicken and the recipe in English you can find here!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...